در این مقاله در مورد فرق پمپ محیطی و بشقابی، توضیحاتی ارائه خواهیم داد. نکته مهمی که در ساختمان سازی مورد توجه قرار می‌گیرد، تامین آب منازل در ساختمان‌های بلند است. جهت انجام این کار، یعنی آب‌رسانی به آپارتمان‌هایی که در طبقات بالا قرار دارند، از پمپ استفاده می‌کنند. پمپ‌های بشقابی و محیطی، متداول‌ترین نوع پمپ هستند که جهت افزایش فشار آب، مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه در مورد تفاوت‌های این دو نوع پمپ، نکاتی ارائه خواهیم داد. از اینکه ما را تا انتهای مقاله همراهی می‌کنید، بسیار سپاسگزاریم.

فرق پمپ محیطی و بشقابی

جهت بررسی فرق پمپ محیطی و بشقابی، ابتدا باید در مورد ویژگی‌های این دو نوع پمپ، توضیحاتی ارائه دهیم. در ابتدا به بررسی ویژگی‌های پمپ بشقابی می‌پردازیم. استفاده از این نوع پمپ دارای مزایایی همچون سادگی، قیمت پایین، نگهداری آسان و بسیاری دیگر است. به این نکته توجه کنید که پمپ‌های بشقابی دارای چندین پروانه هستند. انواع پروانه‌های پمپ بشقابی شامل، پروانه باز، پروانه نیمه باز و پروانه بسته می‌شود. هر کدام از این پروانه‌ها دارای ویژگی‌های و کارکرد متفاوتی هستند که با توجه به آنها راندمان پمپ را تعیین می‌کنند.

پمپ‌های محیطی نیز دارای ظرفیت انتقال بالایی هستند. ویژگی مهمی که بیانگر کارایی پمپ محیطی است، مصرف انرژی پایین آن است. مصرف انرژی کمتر برای عملکرد بهتر و صرفه‌جویی در هزینه‌ها موثر است.

نقاط قوت پمپ بشقابی و محیطی

پمپ آب بشقابی یک نوع پمپ صنعتی است که برای انتقال آب و مایعات دیگر با فشارهای متوسط به کار می‌رود. نقاط قوت پمپ آب بشقابی شامل موارد متعددی می‌شود. در ابتدا باید بگوییم، پمپ آب بشقابی به دلیل طراحی خاص و قدرت انتقال بالا، کارایی مناسبی در انتقال آب و مایعات دارد. همچنین به دلیل استفاده از مواد مقاوم در ساخت پمپ بشقابی ، این نوع پمپ در برابر خوردگی و فرسایش دارای مقاومت بالایی است. پمپ آب بشقابی به دلیل ساختار محکم و استفاده از قطعات مرغوب، دارای عمر زیادی می‌باشد و نیاز به تعمیرات و نگهداری کمتری دارد.

اکنون قصد داریم در مورد نقاط قوت پمپ آب محیطی توضیحاتی ارائه دهیم. در واقع از این نوع پمپ بیشتر در ساختمان‎های بلند استفاده می‌کنند. پمپ آب محیطی، برای تامین آب در مزارع و باغ‌ها نیز مناسب است. پمپ‌های محیطی در سه نوع تولید می‌شوند. انواع پمپ آب محیطی شامل پمپ نیم اسب بخار، پمپ یک اسب بخار و پمپ دو اسب بخار می‌شود. پمپ‌های نیم اسب بخار برای ساختمان‌هایی که داری دو طبقه هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرند. این در حالی است که پمپ محیطی یک اسب بخار، برای واحدهای سه تا شش طبقه مناسب هستند. در آخر باید بگوییم که در ساختمان‌هایی که دارای بیش از 6 طبقه هستند، از پمپ محیطی دو اسب بخار استفاده می‌شود.

توضیحاتی در مورد مشخصه های ظاهری پمپ‌های محیطی و بشقابی

فرق پمپ بشقابی و محیطی در ظاهر آنها نیز مشهود است. پمپ محیطی معمولاً در اندازه‌ و ابعاد بزرگتری تولید می‌شوند و اغلب به صورت عمودی طراحی شده و برای استفاده در محیط‌هایی با فشار و دمای بالا مناسب هستند. اجزای این نوع پمپ شامل قطعاتی مانند موتور، پوشش محافظ و قطعات فلزی می‌شود. از سوی دیگر، پمپ بشقابی دارای ابعاد کوچکتری است. این نوع پمپ‌ها برای انتقال مایعات با فشار متوسط و دمای پایین مناسب هستند. پمپ بشقابی دارای ظاهری کوچکتر است و حمل آن به آسانی انجام می‌شود. توجه داشته باشید که شرکت‌های مختلفی اقدام به تولید پمپ بشقابی و محیطی می‌کنند که هر کدام از پمپ‌های تولید شده دارای ویژگی‌ ظاهری متفاوتی هستند.

 حال که تا حدودی با فرق پمپ محیطی و بشقابی آشنا شدیم، لازم است به ذکر توصیه‌های ایمنی بپردازیم که هنگام استفاده از این نوع پمپ‌ها باید به آنها توجه کنیم. در ابتدا مطمئن شوید که پمپ به درستی نصب و راه‌اندازی شده‌ است و تمامی قطعات آن به درستی محکم شده‌اند. پیش از هر استفاده، اطمینان حاصل کنید که عملکرد پمپ در وضعیت مناسبی است و هیچ خرابی یا نقصی در آن وجود ندارد. توجه به بررسی دوره‌ای این نوع پمپ‌ها، از اهمیت زیادی برخوردار است. توصیه می‌کنیم به صورت دوره‌ای وضعیت نشتی، صدا و دمای پمپ را بررسی کنید. همچنین روانکاری منظم یاتاقان‌ها موجب جلوگیری جلوگیری از سایش و خرابی زودرس پمپ می‌شود. در آخر باید بگوییم، بهتر است ورودی و خروجی پمپ به صورت منظم تمیز شود. با توجه به این نکات می‌توان به صورت ایمن و طولانی مدت، از پمپ‌های بشقابی و محیطی استفاده کرد.

فرق پمپ محیطی و بشقابی در عملکرد

در اصل، فرق پمپ محیطی و بشقابی در نحوه عملکرد آنها است. عملکرد پمپ بشقابی به صورتی است که ابتدا مایع از بخش ورودی، وارد پمپ شده و به سمت پروانه‌ها هدایت می‌شود. پس از گذر از این مرحله، پروانه‌ها به گردش در‌می‌آیند و مایع را به سمت خروجی پمپ هدایت می‌کنند. عملکرد پمپ بشقابی به صورتی است که موجب افزایش فشار و سرعت مایع می‌شود. برای توضیح در مورد عملکرد پمپ محیطی باید بگوییم که به طور کلی، پمپ محیطی برای انتقال مایعاتی که فاقد ذرات جامد هستند، مناسب است. این نوع پمپ‌ها از طریق قدرت مکانیکی که توسط موتور فراهم می‌شود، آب را از یک نقطه وارد پمپ می‌کنند و آن را به سمت نقطه مورد نظر انتقال می‌دهند.

نکاتی در مورد نصب پمپ‌های محیطی و بشقابی

برای نصب پمپ‌های محیطی و بشقابی لازم است به نکاتی توجه داشته باشید. موقعیت نصب پمپ باید در جای مناسب باشد. تنها در این صورت امکان عملکرد بهینه پمپ فراهم می‌شود. همچنین اتصالات لوله‌ها، شیرها و سایر قطعات باید به درستی انجام شود تا هیچ نشتی در آنها ایجاد نشود. توصیه می‌کنیم نصب اینگونه پمپ‌ها به دست افراد حرفه‌ای و کاربلد انجام شود. این افراد قادرند به درستی تست پس از نصب را انجام دهند. در واقع پس از نصب، لازم است یک تست اولیه برای اطمینان از عملکرد صحیح پمپ انجام شود. در آخر باید بگوییم، برای تعمیرات دوره‌ای پمپ، اهمیت زیادی قائل شوید.

در این مقاله سعی کردیم در مورد فرق پمپ محیطی و بشقابی، اطلاعاتی ارائه دهیم. چنانچه قصد خرید این دو دستگاه را دارید، حتما آنها را از مراکز معتبر و شناخته شده تهیه کنید. فروشگاه هشت بهشت عرضه کننده با کیفیت‌ترین تجهیزات صنعتی، ساختمانی و کشاورزی است. چنانچه در زمینه خرید پمپ مناسب دچار ابهام شدید، می‌توانید از طریق راه‌های ارتباطی ثبت شده در وب‌سایت، با کارشناسان ما در ارتباط باشید. این کارشناسان قادرند به صورت تخصصی شما را در انتخاب انواع پمپ راهنمایی کنند.